Siertelers: schrijf je vóór 30 juni 2022 in bij CKCert om te voldoen aan de minimale kwaliteitseisen voor vermeerderingsmateriaal (Brief Landbouw & Visserij)

In maart hebben heel wat Vlaamse siertelers een brief ontvangen van het Departement Landbouw & Visserij over de verplichte inschrijving bij een Onafhankelijke Controle Instelling in het kader van de controle op de productie van en de handel in siergewassen. Aangezien dit een wettelijke verplichting is, eist het Departement Landbouw en Visserij dat de siertelers zich vóór 30 juni 2022 inschrijven.

De eisen van het Departement Landbouw & Visserij zitten vervat in het Vegaplan Standaard NET-certificaat. Dit is een driejarig certificaat die behalve de eisen van het Departement Landbouw & Visserij, ook alle eisen omvat die opgenomen zijn in de sectorgidsen G040 (productie) en G043 (handel) alsook de IPM checklijst. Hierdoor kan de teler van een bonus genieten op de FAVV-bijdrage.

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk:

  • Vul ons Modelovereenkomst Producent in dat u kunt vinden op onze website onder het luik Vegaplan Standaard NET (Niet Eetbare Tuinbouwproductie = sierteelt) bij DOCUMENTEN. Stuur dit via mail of de post naar ons door
  • Vanaf de datum van inschrijving heeft CKCert 9 maand de tijd om uw bedrijf te bezoeken. Onze planner zal met u contact opnemen om het beste tijdstip te bespreken en samen een datum vast te leggen
  • Indien u meer wil weten over het uitvoeren van de bedrijfscontrole in de praktijk, verwijzen wij u graag door naar een artikel gepubliceerd in Sierteelt en Groenvoorziening. Hierin kunt u lezen hoe een audit door een CKCert-inspecteur bij Terrasplant is verlopen.
  • Het lastenboek Vegaplan Standaard NET kunt u vinden op de website van Vegaplan. Een checklijst op maat van uw bedrijf kunt u samenstellen via volgende link: Checklijst. Op die manier kunt u zich voorbereiden op de komst van onze inspecteur.
  • Indien er tijdens de eerste controle punten zouden zijn waaraan uw bedrijf nog niet voldoet, krijgt u 3 maanden de tijd om deze op te lossen. Een tweede bedrijfscontrole is meestal niet nodig. Het volstaat om ons de bewijzen op te sturen.
  • Indien u een offerte wenst op maat van uw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (info@ckcert.eu of 09 330 10 20).

Voor meer informatie kunt u altijd terecht op info@ckcert.eu of 09 330 10 20.

CKCert is dé Belgische referentie in de sierteelt. Naast Vegaplan Standaard NET kunt u bij ons ook terecht voor GLOBALG.A.P. Bloemen en Sierteeltgewassen en de add-on GRASP.  

 

02-11-2023

Nieuwe versie GlobalG.A.P. IFA Smart v6.0

Nieuwe versie GlobalG.A.P. IFA Smart - verplicht vanaf 01/01/2024 Read more

21-06-2023

Nieuwe versies Vegaplan Standaarden en Sectorgidsen

Nieuwe versies Vegaplan Standaarden en overeenkomstige Sectorgidsen – verplicht vanaf 03/07/2023 Read more

12-06-2023

Nieuwe versie GlobalG.A.P. Chain of Custody

GlobalG.A.P. Chain of Custody V6.1 - verplicht vanaf 01/07/2023 Read more

13-04-2022

Inschrijving IPM-controle bij CKCert

U kunt bij CKCert terecht voor uw verplichte inschrijving IPM (Bericht Departement Landbouw & Visserij) Read more

29-03-2022

Nieuwe versie CodiplanPLUS Rund verplicht vanaf 04/04/2022

Nieuwe versie van het CodiplanPLUS Rund lastenboek (4.0) gepubliceerd. Read more